2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Trijų pomidorų pasta su kedro riešutais

Užuodžiu atostogas. Dar pora dienų ir hasta la vista Vokietija. Keliausim pažint kitų kraštų, kai kam gimtų, kai kam naujų. Todėl trumpam dingsiu ir iš savo mažosios virtuvėlės. Bet poilsis ir nuo jos į naudą. Tikiuos parsivežti naujų idėjų, šviežių minčių, truputi saulės ir gaivos. Ir tuomet vėl džiuginsiu namiškius maistu. Šiek tiek rudenėjančiu jau, bet su pilnu įkvėpimo. 

O vat dar kol nepabėgau, dalinuosi parėjusią savaitę išbandytu puikiu pastos receptu. Senai jis mano must do sąrašėlyje gulėjo, net pamiršus buvau. Ir va, beraudonuojantys pomidorai ant palangės man priminė apie jį. Tai lyg šioks toks patobulintas pastos su pomidorais ir alyvuogėmis receptas. Mums labai labai patiko. Paprastume slypi skanumynai. 

Rašau maždaug originalų receptą, nors pati dariau iš akies, ragaudama, dėjau mažiau česnako, bet nepagailėjau svogūno. Viską apibarsčiau kedro riešutais, o mb dar ir Grana Padano sūrio užsibarstė. Bet man čia sūris tik pomidorų skonį užgožtų. Na ir gaminome mes ne spaghetti, o fusili. 



Trijų pomidorų pasta (3-4 valgytojams)

300 - 350 g makaronų (pasirinktinai)
1- 2 skiltelės česnako
1/2 a. š. raudonosios paprikos miltelių (arba truputi čili)
1 skardinė pomidorų
1/2 puodelio džiovintų pomidorų aliejuje
150 g vyšninių pomidoriukų
2 -3 v. š. aliejaus (nuo džiovintų pomidorų)
1 nedidelio svogūno
saujelė kedro riešutų
druskos, pipirų


Gaminimo eiga
Keptuvėje ar puodelyje ant aliejaus pakepiname pjaustytą svogūną ir česnaką, pilame pomidorus iš skardinės, pjaustytus džiovintus pomidorus, dedame paprikos miltelius ir kaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja. Aš visą šią masę sutryniau blenderiu ir tik tuomet sudėjau pjaustytus vyšninius pomidoriukus. Galima nieko netrinti ir vyšninius pomidoriukus tiesiog sudėti padažo virimo pabaigoje. Padažą paskaniname druska ir pipirais. Išverdame makaronus al dente, nukošiame ir dar trumpai pakaitiname su padažu ant silpnos ugnies. Patiekiant apibarstome kedro riešutais.



Skanaus!

Šaltinis - MarthaStewart

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą