2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Trinta bulvių ir porų sriuba


Velniop visą biurokratiją! Tikrai. Šiandien taip pykau ant visų instancijų, laiškų ir viso kito popierinio reikalo. Bet grįžus namo vistiek sėdau vartyt didžiulę knygą. Nepabėgsi nuo popieriaus. Nie-kaip. Bet ir nebėkim. Nes nepavyks.

Ir štai, atlėgus pykčiams, kas gavos virtuvėj. Vuolia!

Trinta bulvių ir porų sriuba

4 - 5 didesnių bulvių (800 g)
1 didelio poro
800 ml daržovių sultinio (arba vandens)
125 ml grietinėlės
muskato
druskos, pipirų

(Nebūtina)
rūkytos šoninės
pelėsinio sūrio
duonos

Gaminimo eiga
Bulves nuskutame ir smulkiai supjaustome (taip greičiau išvirs). Dedame į puodą, pilame vandenį (arba sultinį) ir užkaičiame. Tup tarpu supjaustome porą, truputi pakepiname ir dedame virti kartu su bulvėmis. Kai bulvės išverda, viską susmulkiname blenderiu, pilame grietinėlę ir paskaniname prieskoniais.
Šią sriubą mes dažniausiai valgome su trupučiu kepintos šoninės, skrudinta duona bei nedideliu gabalėliu pelėsinio sūrio. Tik nereiktų persistengti su šonine ir sūriu, kad neužgoštų švelnaus sriubos skonio.


Skanaus!  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą